Voorwaarden van Travellers Autobarn NZ

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Travellers Autobarn NZ. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 april 2018  tot en met 31 maart 2019.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatste tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

April t/m mei:
De verhuurstations van deze verhuurder zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 12.30 uur.

Juni t/m augustus:
De verhuurstations van deze verhuurder zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur.

September t/m maart:
De verhuurstations van deze verhuurder zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 12.30 uur.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 02-04-2018
 • 25-04-2018
 • 04-06-2018
 • 22-10-2018
 • 16-11-2018 (Christchurch)
 • 25-12-2018
 • 26-12-2018
 • 01-01-2019
 • 02-01-2019
 • 28-01-2019 (Auckland)
 • 06-02-2019

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 16.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 en 12.00 uur

Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Let op, het kan zijn dat u bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen. Mocht u door onvoorziene omstandigheden niet in staat zijn om uw camper binnen bovenstaande tijden op te halen dan wordt u verzocht om contact op te nemen met de verhuurder.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden op maandag t/m vrijdag vóór 15.00 uur of op zaterdag vóór 12.30 uur. Levert u de camper in buiten deze tijden dan riskeert u een boete.
Iinleveren op zaterdagen is in de periode mei tot en met augustus niet mogelijk.

Op de volgende data is het niet mogelijk om uw camper in te leveren:

 • 24-04-2018
 • 02-06-2018
 • 20-10-2018
 • 24-12-2018
 • 31-12-2018

Vervoer van en naar het verhuurstation

U haalt uw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar uw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteert u de camper, krijgt u een instructie of video te zien en vult u alle benodigde formulieren in. Nadat u alle formaliteiten hebt doorlopen kunt u dan met uw camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit niet is inbegrepen.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal dagen dat u de camper moet huren is 10 dagen. Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren.

Wanneer u de camper ophaalt in de periode 15 december 2018 t/m 15 februari 2019 voor een reis van Auckland naar Christchurch of v.v. geldt een minimum huurperiode van 14 dagen.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 18 jaar.
De maximale leeftijd om een camper te besturen is 75 jaar.

Een internationaal rijbewijs is bij deze verhuurder verplicht. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. U kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.

De borg bedraagt $3,000 indien u de standaard verzekering boekt, $1500 indien u de Midway Protection boekt en $0 indien u de Protection Plus boekt.
Voor boekingen gemaakt t/m 23 juli 2018 bedraagt de borg $2,500 indien u de standard verzekering boekt, $1200 indien u de Midway Protection boekt en $0 indien u de Protection Plus boekt.

Betaling van de borg is mogelijk per Visa of MasterCard. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van uw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van uw creditcard bij uw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Bent u van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Brengt u de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het is niet ongebruikelijk dat er vier weken overheen gaan voor uw borg wordt teruggestort.

Let op! Bij iedere schademelding kan de verhuurder opnieuw dit volledige bedrag incasseren van uw creditcard. Controleer uw limiet; deze dient dus te allen tijde toereikend te zijn.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via uw creditcard geïncasseerd worden. Hiervoor wordt een toeslag van AU$75 administratiekosten per keer gerekend.

Gedurende uw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Het eigen risico bedraagt $3,000 indien u de standaard verzekering boekt, $1500 indien u de Midway Protection boekt en $0 indien u de Protection Plus boekt. Kijk op de verzekeringspagina voor de specifieke voorwaarden.
Voor boekingen gemaakt t/m 23 juli 2018 bedraagt het eigen risico $2,500 indien u de standard verzekering boekt, $1200 indien u de Midway Protection boekt en $0 indien u de Protection Plus boekt. Kijk op de verzekeringspagina voor de specifieke voorwaarden.

Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kunt u het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering.

Lokale extra diensten en/of servicepakketten

Verhuurders kunnen ter plaatse soms extra diensten of servicepakketten aanbieden, met als oogpunt peace of mind om de reiziger te ontlasten. Deze pakketten worden uitsluitend ter plaatse aangeboden door de verhuurder zelf. Camper.nl is niet op de hoogte van de inhoud en de kosten van dit soort lokale pakketten. Door de verschillende varianten is het helaas niet mogelijk een eenduidig advies te geven welke pakketten wel of niet af te sluiten.

Deze pakketten kunnen bestaan uit extra schoonmaakservice, sleepkosten, jumpstart, vergoeding van kosten als u zichzelf buitensluit, het legen van water/afvaltanks of brandstof en propaan e.d. Ook aanvullende verzekeringen om het eigen risico te verlagen of uitgesloten schades, als banden, ruiten, e.d. te dekken worden soms aangeboden.

Het al dan niet afsluiten van een dergelijk pakket is altijd optioneel en absoluut géén verplichting. Soms kan het servicepakket enigszins dwingend aangeboden worden door de medewerkers ter plaatse. Voor normaal gebruik heeft u deze aanvullende pakketten niet nodig en is hetgeen overeen gekomen is bij de boeking voldoende. Op uw boekingsbevestiging en bij de verhuurdersinformatie op deze website staat duidelijk omschreven wat voor u afgesloten is en wat nog exclusief is. Of u uiteindelijk gebruik maakt van lokaal aangeboden diensten is geheel uw eigen keuze.

Claims met betrekking op deze pakketten kunnen door ons niet in behandeling worden genomen.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper. Uitzondering hierop zijn hulphonden.
 • Kaarsen en wierrook zijn niet toegestaan in de camper.
 • Roken in de camper is niet toegestaan.
 • De voertuigen mogen alleen rijden op verharde wegen of goed onderhouden toegangswegen naar campings van maximaal 500 meter lang.
 • Met de voertuigen van Travellers Autobarn NZ is het niet toegestaan om in de volgende gebieden te rijden: Ninety Mile Beach (Northland), Skippers Road (Queenstown), Crown Range Road (Queenstown), Ball Hut Road (MT Cook), The Coromandel Peninsula North of Colville Township. Daarnaast is het met de voertuigen van Travellers Autobarn NZ niet toegestaan om op toegangswegen naar de skigebieden te rijden tussen 1 juni en 31 oktober.
 • Travellers Autobarn NZ behoudt zich het recht om beperkingen te wijzigen bij ernstige weg- en weersomstandigheden.

Informatie over tolwegen

In bepaalde gebieden in de Nieuw-Zeeland zult u tolwegen tegenkomen.
Zorg dat u goed geïnformeerd de weg op gaat. Vraag bij het ophalen van uw camper naar de wegen die voor uw route van belang zijn en de mogelijkheden om eventueel tolwegen te mijden. Bij het niet juist voldoen van tolgelden (of andere verkeersovertredingen) kan de verhuurder voor de afwikkeling hiervan administratiekosten in rekening brengen. Dit kan oplopen tot 75$ per gebeurtenis.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ