Voorwaarden van JUCY

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Jucy. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je hier. Let erop dat je de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kun je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

Auckland
Maandag tot en met zondag van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Christchurch
Maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur.
Op zaterdag en zondag van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Queenstown Airport
Maandag tot en met zondag van 08.00 uur tot 17.30 uur.

Wellington
Maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur.
Op zaterdag en zondag van 09.00 uur tot 18.00 uur.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

  • 25-12-2018

Op welke tijden kun je jouw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk tijdens de openingstijden van de verhuurlocatie.

In Auckland Airport kun je de camper uiterlijk ophalen om 17.00 uur.
In Wellington kun je de camper uiterlijk ophalen om 17.00 uur.
In Christchurch kun je de camper doordeweeks uiterlijk ophalen om 17.00 uur, in het weekend uiterlijk om 16.00 uur.
In Queenstown kun je de camper uiterlijk ophalen om 16.30 uur.

Voor het bespreken van een ophaaltijd maak je telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvang je enkele weken voor vertrek bij jouw reispapieren. Let op, het kan zijn dat je bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Op welke tijden kun je jouw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tijdens openingstijden, uiterlijk een uur voor sluitingstijd van de betreffende inleverlocatie.
Lever je de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeer je een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt jouw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar jouw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteer je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen kun je dan met jouw camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit in sommige gevallen is inbegrepen. Klik voor meer informatie per locatie op de locatie van jouw keuze aan de linkerkant van het scherm.

De minimum huurperiode van een camper

De normale minimum huurperiode is 5 dagen, hierop zijn echter enkele uitzonderingen.
Klik hier voor meer informatie met betrekking tot de minimum huurperioden voor de campertypes Cabana, Coaster Condo, Compass, Champ, Casa, Casa Plus en Chaser.
AKL = Auckland City / AAP = Auckland Airport / WLG = Wellington / CHC = Christchurch / ZQN = Queenstown Airport

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camperer

Om de camper te besturen dien je 18 jaar of ouder te zijn. Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van jouw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder verplicht. Je kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht. De borg is afhankelijk van de afgesloten verzekering en het type camper. Hieronder vind je een overzicht van de borg bij de verschillende verzekeringen.

Basis verzekering (Cabana, Coaster, Condo, Compass en Chaser) NZ$ 3000,-
Stress-Free verzekering (voor alle campertypes) NZ$ 0,-
Stress-Free Plus verzekering (Coaster en Compass) NZ$ 0,-

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per creditcard, enkel Visa, Mastercard en American Express worden geaccepteerd. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van jouw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van jouw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van jouw creditcard bij jouw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Bent u van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Breng je de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan je teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat je het bedrag weer daadwerkelijk op jouw rekening hebt staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via jouw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende jouw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in jouw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Hieronder vind je de verschillende eigen risico bedragen behorend bij de afgesloten verzekering.

Geldig voor boekingen gemaakt t/m 30 september 2018

Basis verzekering (Cabana, Coaster, Condo, Compass en Chaser) NZ$ 3000,-
Stress-Free verzekering (voor alle campertypes) NZ$ 0,-

Geldig voor boekingen gemaakt vanaf 1 oktober 2018

Basis verzekering (Cabana, Condo en Chaser) NZ$ 3000,-
Basis verzekering (Coaster en Compass) NZ$ 5000,-
Stress-Free verzekering (voor alle campertypes) NZ$ 0,-
Stress-Free Plus verzekering (Coaster en Compass) NZ$ 0,-

Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.
Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kun je het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

  • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper met uitzondering van hulphonden.
  • Roken in de campers is niet toegestaan.
  • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan behalve op wegen die leiden naar erkende campings.
    Onder slecht begaanbare wegen wordt verstaan brand paden, stranden, zand, tracks, velden of paddocks.
  • Rijden op Ninety Mile Beach, Ball Hutt Road and Skippers Road is verboden.

Informatie over tolwegen

Nieuw-Zeeland beschikt over Tolwegen. Hier kun je wellicht in sommige gevallen alleen elektronisch betalen. Dit houdt in dat je bij de toll plazas geen medewerkers meer zult zien, maar dat de betaling middels credit card dient te geschieden.

Voor meer informatie over deze tolweg(en) kun je terecht op de volgende website:

Nieuw-Zeeland: http://www.tollroad.govt.nz

Zorg dat je goed geïnformeerd de weg op gaat. Vraag bij het ophalen van jouw camper naar de wegen die voor jouw route van belang zijn en de mogelijkheden om eventueel tolwegen te mijden. Bij het niet juist voldoen van tolgelden (of andere verkeersovertredingen) kan de verhuurder voor de afwikkeling hiervan administratiekosten in rekening brengen. Dit kan oplopen tot 75$ per gebeurtenis. Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je bovenaan de pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat je een klacht hebt over jouw camper of over de verhuurder dan dien je dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht je ter plaatse jouw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ