Duurzaam Reizen

Duurzaam reizen
We zijn ons bewust van de impact die onze reizen hebben op de bestemmingen en vinden het vanzelfsprekend om hiervoor onze verantwoordelijkheid te nemen. Als echte reisfanaten vinden we het belangrijk dat de generaties ná ons ook van de prachtige nationale parken, unieke wilde dieren en andere culturen kunnen genieten. We zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om ons steentje hieraan bij te dragen. We werken samen met Green Seat om je de mogelijkheid te geven om de CO2 uitstoot van de vliegreis en de gereden afstand met je camper te compenseren. Het geld wordt gebruikt voor duurzaamheidsprojecten op verschillende bestemmingen.

Wil je meer weten over wat wij intern doen om bewuster om te gaan met het milieu? Dit kun je teruglezen in ons beleid. Samen met de zes andere reisdochters van de ANWB hebben we diverse ambities vastgesteld die we willen behalen voor 2020. Lees hier meer over de groene ambitie van de ANWB reisdochters.
Zelf kun je natuurlijk ook je steentje bijdragen om culturen en natuur zo min mogelijk verloren te laten gaan. Hieronder vind je een aantal tips:

 • Houd rekening met de natuur wanneer je activiteiten op je bestemming onderneemt. Wandel alleen op de daarvoor aangelegde wandelpaden.
 • Wees voorbereid wanneer je een nationaal park bezoekt waar wilde dieren leven, maak in Canada geen gebruik van berenspray. Dit is geen diervriendelijke oplossing en werkt alleen van dichtbij.
 • Gooi je afval in de afvalbakken en scheid je afval wanneer hier de gelegenheid voor is. Wanneer er geen afvalbak in de buurt is, houdt je afval dan bij je om later weg te gooien. Laat je campingplek schoon achter.
 • Bezoek lokale restaurants en koop lokale producten, hiermee stimuleer je de lokale economie.
 • Maak zo min mogelijk gebruik van de generator in de camper.
 • Koop alleen de biologisch afbreekbare toilet chemicaliën. Kies bijvoorbeeld ook voor biologisch afwasmiddel etc. en andere biologische producten.
 • Koop de nationale park pas en koop deze niet tweedehands via marktplaats of dergelijke
 • Wanneer je start met rijden, rij dan extra kalm want een koude motor verbruikt twee keer zoveel benzine als een warme motor.
 • Parkeer de camper in de rijrichting voor vertrek, omdat een warme motor zuiniger loopt scheelt het in brandstofverbruik om de camper zo te parkeren dat je met een koude motor niet meer hoeft te keren.
 • Rijd lange afstanden en combineer zo vaak mogelijk ritjes met de camper. Huur voor korte afstanden bijvoorbeeld een fiets op een camping of maak gebruik van de aangeboden shuttlediensten.
 • Controleer de bandenspanning van de camper bij het ophalen van de camper, rijden met te zachte banden zorgt voor meer brandstofverbruik.
 • Bespaar gewicht en neem geen onnodige bagage mee. Het helpt zelfs als je grote afstanden met een lege schoon watertank rijdt en je vies watertank ook dumpt.
 • Maak geen extra snelheid bergopwaarts en laat de camper uitrollen wanneer je bergafwaarts gaat. Maak gebruik van de juist versnelling.

Heb je zelf een tip? Laat het ons weten via !

Duurzaam reizen

OVER GreenSeat

Groener reizen met GreenSeat en Travelhome

Travelhome werkt samen met GreenSeat om groener reizen mogelijk te maken. Dat kan niet zonder je, boek daarom nu een GreenSeat! In het boekingsformulier kun je aangeven of je ervoor kiest om je reis te compenseren. Je geeft huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie door de CO2-uitstoot van je reis te compenseren. Hiermee ga je klimaatverandering tegen en zorg je voor een verbetering van de leefomstandigheden voor lokale families. Je maakt het mogelijk!

Waarom groener reizen?

Je gaat op vakantie met Travelhome voor de beleving, het avontuur, om nieuwe mensen te leren kennen of voor je welverdiende rust. Dat die reis ook negatieve gevolgen heeft voor het klimaat, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarom is groener reizen de toekomst, zodat vakantiebestemmingen hun schoonheid ook voor toekomstige generaties behouden. Gelukkig zijn er allerlei ontwikkelingen op het gebied van duurzame vervoersmiddelen, maar voor de meeste geldt dat het nog jaren zal duren voordat ze uitontwikkeld en op grote schaal toegepast worden. Om nu al groener te reizen moeten we dus iets anders doen. Via GreenSeat kan dat. Simpel; door eerst te kijken welke opties je hebt om te kiezen voor een groener vervoersmiddel en daarna de overgebleven CO2-uitstoot van je reis te compenseren.

Hoe boek ik een GreenSeat?

Travelhome biedt GreenSeat standaard in haar boekingsformulier aan. Het boeken van een GreenSeat kan dus gemakkelijk door tijdens het boeken in het boekingsformulier de optie aan te vinken! De kosten van een GreenSeat zijn afhankelijk van de CO2-uitstoot van je reis. GreenSeat berekent de gemiddelde uitstoot van je reis en bepaalt hoeveel huishoudens je toegang moet geven tot duurzame energie om te zorgen dat het aantal broeikasgassen in de atmosfeer niet toeneemt.

Waar gaat het geld heen?

Efficiënte houtskool ovens in Oeganda

Koken op open houtsvuur is doodsoorzaak nummer 4 in de wereld. Dit project sluit aan bij een wereldwijde campagne om het koken op open vuur terug te dringen. Dankzij je GreenSeat kunnen mensen een betaalbare oven kopen. Het project ondersteunt daarnaast ondernemers bij productontwikkeling en marketing.

Duurzaam reizen

Door een efficiënte oven bespaar je de rook, gelijk aan het roken van 40 sigaretten. Ook scheelt het ontbossing en bespaart een houtoven $110 per familie per jaar. Dat is nog eens een mooi effect van groener reizen!
Voor meer informatie over de projecten, ga naar GreenSeat.com.

Vliegen op een GreenSeat

Bijvoorbeeld: Je vliegt heen en weer naar New York. New York ligt in zone 2 waar de gemiddelde uitstoot 1,57 ton CO2 is. Het kost dan 15,67 om je reis te compenseren. Wanneer je een GreenSeat boekt voor deze reis maak je het mogelijk dat 1 huishouden van gemiddeld vier personen een jaar lang toegang krijgt tot duurzame energie!

Op een GreenSeat in de camper

Ook in de camper kun je op een groene stoel reizen. Je betaalt dan per 1000 kilometer een bedrag van 8,25. Hoe meer kilometers je rijdt, en dus meer CO2 uitstoot, hoe hoger het bedrag voor compensatie. Met je GreenSeat geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie.

Duurzaam reizen

GreenSeat compensatiezones

Wanneer je op verschillende zones vliegt of vertrekt zul je de hoogste compensatieprijs betalen.
Bijvoorbeeld: Je vliegt op GreenSeat 2 en terug vanaf GreenSeat 3 dan betaal je 9,90- per retour voor je GreenSeat.
Na vertrek ontvang je van GreenSeat een certificaat met de totale hoeveelheid gecompenseerde CO2 uitstoot.

Duurzaam reizen

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR